I Love You ♥

If you love me respect me,
If you love me teach me,
If you love me dont forget me,
If you love me you will waiting for me,
If you love me , I love you
I LOVE YOU MY BUBU

cinta akan merubah seseorang :)

Benarlah kata orang, cinta tu boleh buat orang berubah..Dalam keluarga, memang amalan makan sayur, pelbagai jenis sayur tu dah biasa. Ada masanya, makan sayur sebagai lauk dengan nasi pun dah kira menyelerakan. Dan itu membuatkan, bila makan takde sayur, rasa sangat-sangat kekurangan.

Tapi mengenali encik suami pada mulanya.
Serba serbi tak makan. Masa tu asyik makan telur, ayam dan hotdog. Sedih tengok..
Wuwu, dan rasanya bertahun juga lepas kahwin, alin dah mula ikut langkahnya. Susahlah nak ada sayur kat rumah. Sedangkan kat sini ni sayur melambak dijual kat mana-mana pun. senang jer beli. Kalau beli sayur kangkung contohnya seikat, boleh masak sampai 2-3 kali. Tengoklah berapa orang makan kan.

Dan tanpa disedari setelah 10 tahun kahwin, 'campak' jer sayur apa pun..
Encik suami tetap akan makan. Boleh tahan. Siap boleh cakap lagi, kalau takde sayur, tak sedap!! hehe..

Itu encik suami.. Bagi alin pula, dulu sebelum kahwin tak makan udang sotong.. sekarang dah makan. Cuma memang ada beberapa menu tak makan lagi, hoho, mungkin akan berubah juga suatu hari nanti.. siapa tahu kan.

Benarlah kata orang, cinta itu buat orang berubah. Saling melengkapi dan memperbaiki segala kekurangan adalah adat resam pasangan suami isteri. Mungkin bukan ini sahaja, ada banyak lagi.. Tapi kadang-kala perubahan yang 'kecil' ini merubah keseluruhan hidup kita..
@ encik suami selalu nak ikut beli sayur, atau pergi pasar. Bawa sekali kakak dan adik.. Seronok katanya..

No comments:

Post a Comment